Új motor helyett új babakocsi

Mostanra már tudjátok, hogy a motorozás a szenvedélyem. Nemcsak a versenyeket szeretem nézni, hanem én is szívesen felpattanok a járgányra, és körbesüvítek a vidéken. Nincs is jobb kikapcsolódás annál, hogy elmegyek a hegyekbe, és végigrepesztek a keskeny erdei utakon, és közben csak nézem a lenyűgöző elsuhanó tájat, ami elmosódik a szemem előtt. Aztán ha ezt meguntam, csak megállok, leszállok a motorról, és kitámasztom valaminek, és megeszem a szendvicset, amit hoztam magammal. Ilyenkor csak én vagyok és a gondolataim, hallgatom a madarak énekét,  és relaxálok, miközben szívom be a friss levegőt.

Éppen ezért akartam végre egy túramotort venni, amivel nem csak az aszfaltozott utakon, hanem göröngyösebb földutakon is mehetek, feltérképezhetem a hegy olyan részeit, ahová eddig nem jutottam el. Már beszéltem erről a nejemmel is, és neki is tetszett az ötlet, hogy egy jobb motorral bekalandozhatjuk a  környéket.

Csakhogy én hiába terveztem el gyönyörűen mindent, hiába matekoztam ki a motor árát, és tettem félre rá a pénzt, az élet közbeszólt, mint ahogy olyan sokszor szokott. Szóval éppen mentem volna megnézni az új motort, amikor a nejem felhívott, hogy a babakocsinknak kitört a kereke. Tudtam, hogy a motoros álmok így törölve vannak, és hazafelé indultam, hogy felmérjem a kárt. Valóban kitört az egyik kerék, ráadásul úgy, hogy meg se tudják nagyon javítani, mert a vázzal volt valami hiba. Így a motor helyett most babakocsira kell költenünk.

Mivel én a minőséget szeretem mindenben, a kocsit és épp olyan alapossággal kerestük, mint ahogy a motort. Összehasonlítva a legjobb modelleket, figyelembe véve az ár és az érték arányát. Rákerestem a neten arra, hogy babakocsi olcsón, és ki is adott egy szuper kis oldalt, ahol nagyon jó termékeket árulnak.

A nejemnek persze a színe volt a fő szempont, ő egy formatervezett, fehér modellre szavazott, de egyébként még sokkféle színből választhattunk volna. Ha már a sportosabb motort akartam venni, fontos volt, hogy a kocsi is sportos legyen, könnyen kezelhető, és a kerekei is bírják a terhelést a különböző földutakon is. Ennek a modellnek nagyobbak a kerekei, így stabilan lehet vele közlekedni. Könnyű szerkezetes alumínium, vagyis nincs nagy súlya, hordozható, a feleségemnek nem okoz majd gondot felemelni a villamosra, vagy berakni a kocsiba. Persze összecsukható is, így be is fér az előszoba szekrénybe, nem kell kerülgetnünk a szoba közepén, mint az előzőt.

A nejemnek az is fontos szempont, hogy lehessen bele pakolni, ha elmegy vásárolni, könnyen bele tudja rakni az árut, és ne kelljen külön táskát hordoznia. Ezzel a modellel ez sem okoz problémát, mert sok helyre lehet bele pakolni. A rakodáshoz adnak külön táskát is, amibe persze a baba összes holmija elfér, ahhoz sem kell külön táskát vinni mindenfelé.

Ami pluszba előnyös, hogy tartozik hozzá egy szúnyogháló, ami azért fontos, mert mi gyakran megyünk ki a természetbe, és ilyenkor persze nem akarjuk, hogy a babát megcsípjék, és elkapjon valamit.

Egyszóval nagyon tetszett nekünk ez a modell, de mivel pesti a cég, meg kellett rendelnünk. De azért az előny, hogy van szervize és garanciális ügyintézése, így ha ennek a kocsinak is esetleg kitörne a kereke, ami nem valószínű,  akkor vissza tudjuk vinni nekik, és tudnak segíteni.

Meg is rendeltük a babakocsit, ami szépen is néz ki, és tényleg nagyon praktikus. Már hetek óta használjuk, és kellemesebb vele sétálni, mint az előzővel, így már nem is bánjuk, hogy az előzőnek kitört a kereke. Most már az sem aggaszt, hogy a túramotorról le kellett mondanom, mert a baba kényelme az igazán fontos.