Motorozni jó dolog

Nem jó végigköhögni a motoros túrát, ilyen esetekben segít az ACC 200

Próbáltátok már valaha a motorozást? Vagy esetleg saját motorotok is van? Szerintem utasként is nagy élmény egy ilyen gépen utazni, de ha még vezetni is tudod, akkor ez megsokszorozódik.

Szeretem, ha egy járműnek két kereke van. Gyerekkoromban mindig volt biciklim, mert rájöttem, hogy azzal sokkal gyorsabban és kényelmesebben lehet közlekedni, mint gyalog, később pedig, mikor felnőttem és lehetőségem adódott rá, akkor megszereztem a jogosítványt motorra is. Amikor pedig a jogosítvány már megvolt, akkor elkezdtem spórolni, hogy lehessen egy saját motorom.

Robogót semmiképpen sem akartam, mert arról azt gondolom, hogy az inkább a tiniknek és az időseknek való. Én egy klasszikus, nagymotorra vágytam. Illetve, hogy pontosítsak, egy túramotorra. Miért? Azért, mert már akkor eldöntöttem, amikor még csak a jogosítványt csináltam, hogyha egyszer én is motortulajdonos leszek, akkor azzal majd bejárom először az országot, utána pedig az egész világot.

Szeretek motorozni, mert jó érzés. Ad az embernek némi adrenalint, de nem ez az egyetlen indok amiért csinálom. Szeretem, hogy könnyű vele parkolni, hiszen kis helyet foglal, dugóban nem kell kiállnom a sort, hanem akár az autók között is el tudok gurulni vele, természetesen csak szépen lassan, arról nem is beszélve, hogy ha túrázni megyek, akkor gyönyörű helyeket látok.

Nyári megfázás

Annak ellenére, hogy idén nagyon kellemes, meleg nyarunk volt, augusztus elején sikerült megfáznom. A mai napig nem értem, hogy hogyan, a párom szerint a klíma okozza, amiben talán lehet némi igazság, de nem fognám rá csak erre. Végül is nem is az a lényeg, hogy miért fáztam meg, hanem maga a tény, hogy ez történt.

Augusztus elején egy hetet otthon töltöttem, mert nálam a megfázás lázzal is jár, ráadásul tipikus szenvedős beteg vagyok, szóval ki kellett pihennem a betegséget az otthon melegében. Szedtem lázcsillapítót és C vitamint, sok teát ittam és reménykedtem benne, hogy hamar kilábalok belőle. Részben azért, mert hát ki szeret beteg lenni, másrészt pedig amiatt, mert tudtam, hogy a hónap harmadik hetében motoros túrára megyek a barátaimmal.

Az utolsó pillanatban sikerült felgyógyulnom

Szerencsére a lázam alig néhány nap alatt elmúlt, az orrspray-k segítségével pedig a náthám is kezelhetővé vált, egy idő után azonban, amikor már kezdtem azt hinni, hogy teljesen jól vagyok, akkor megérkezett a hurutos köhögés.

Akkor már csak alig egy hét volt hátra a túráig, én viszont még mindig nem éreztem úgy magam, hogy képes legyen hosszú órákon át vezetni, ráadásul motort. Autóval még csak csak elvan az ember, hiszen ott kényelmesen ül és még orrot fújni is van lehetősége, motoron azonban ezek a dolgok nem kivitelezhetőek. Tüsszentettetek már valaha úgy, hogy bukósisak volt a fejeteken? Én pár évvel ezelőtt igen, nem mennék bele a részletekbe, de nem túl jó dolog.

Kicsit aggódtam, hogy el fog-e múlni száz százalékosan a náthám és a köhögésem, de szerencsére a párom nagyon ért hozzá, hogy ilyen esetekben mi segít a legjobban. A náthám ellen gyógyteákat itatott velem, a köhögésemre pedig ACC 200-at vett a patikában. Ez a kombináció hamar megszüntette a kellemetlen tüneteimet és mire felvirradt a túra reggele, már makk egészséges voltam.

Motoros túra

A barátaimmal öt napot töltöttünk Erdélyben. Igazi fiús nyaralás volt, sok hülyéskedéssel és annál is több motorozással. Gyönyörű helyeket láttunk, finomakat ettünk és ittunk az ottlétünk alatt és kedves embereket ismertünk meg. Örülök, hogy sikerült meggyógyulnom addigra, mert betegen biztos nem éreztem volna olyan jól magam a srácokkal.

Nektek is jól telt a nyaratok?