Építési szenvedély, játék

Mindig is jó játéknak tartottam az építős, szerelős játékokat a gyerekeknek. Mindegyik korosztály számár megtaláljuk a megfelelőt.

Az építő játék

Nem csak azért hasznos, mert egy nagyon jó játék, hanem a finom motorikát is fejleszti. Egy gyereke szempontjából pedig azt gondolom, hogy ez egy nagyon fontos dolog. Ezért is jó, hogy a gyártók gondolnak mindegyik korosztályra, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő méretet.toys-950148_640

Amíg a gyerekek kicsik csak olyan nagyságú játékot szabad nekik adni, amit nem tudnak lenyelni, bevenni a szájukban, mert baleset veszélyes. Minden édesanya tudja ezt jól, és azt is, hogy az első feladata egy kisgyereknek, hogy mindent megpróbál belegyömöszölni a szájába, megkóstolni.

Aztán ahogy a csemete egyre jobban nő, úgy lehet a játékok nagyságát is csökkenteni. Ha már biztosan tudjuk hogy nem vesz semmit a szájába, de ehhez azért pár évesnek kell lennie, akkor adhatunk már neki apró részekkel rendelkezőket.

Az első nyereményem

Igen meghatározó volt mg az én életemben is gyermekként az építő kocka. Néha kapta olyan rejtvényt, ami 9-10 éveseknek való. Egyik alkalommal megfejtettem egy rejtvényt, beküldtem, és nyertem is vele. Na és mit nyertem? Igen, egy összerakható traktort. Nagyon boldog voltam tőle, igen meghatározó volt.

A nagyinál még mindig megtalálható a nagy építős dobozban ez a játék is.

Gergő fiam ma már 8 éves lesz, de még mindig nagyon szereti, és becsben tartja az összerakott játékait. Vannak igen csak nehezek is, amik több ezer darabból vannak, és nem könnyű megépíteni. A legutolsó, az valamilyen motoros építő volt, az ember pedig annyira élethű volt, hogy még protektor is volt rajta.

Szeretem, hogy  agyártók mindenre odafigyelnek, igaz csak azért, hogy még inkább meg akarjuk venni, vagy meg akarják maguknak vetetni a gyerekeke a játékokat.