Előkészületek, budapesti német nyelvtanfolyam

A főnököm arra kért hetekkel ezelőtt, hogy készítsek elő egy csoportot egy nyelvtanfolyamra. Persze, ez olyan egyszerű kérés volt, mintha nap mint nap ezzel foglalkoznék. Te csináltál már ilyet esetleg?books-1012088_640

Én azt sem tudtam, hogy hogyan álljak neki meg kell hogy mondjam. Andit a barátnőmet hívtam fel, hogy hátha tud nekem adni valami kiinduló pontot. Persze számtalan kérdés merült fel elsőre, amire nem is tudtam választ adni. Hogy mik voltak ezek? Például hogy nekem kell e keresni nyelviskolát, vagy azt már talált a főnököm. Aztán hogy kiket szeretne beíratni, és mi a cél vagy azt is nekem kellene összeválogatni. Ha nekem kell, akkor mi alapján? Tegyük fel hogy kinek van kedve, vagy célirányosan, hogy kiknek kell a nyelv ismerete…

Végül arra a következtetésre jutottam, hogy fogtam egy üres lapot, és elkezdtem jegyzetelni. Minden kérdést, ami felmerült bennem azt felírtam, és majd eljuttatom valamilyen formában Ferencnek a főnökömnek. Persze a legtisztább az lenne, ha meg tudnánk beszélni, és leegyeztetni mindent, de nem vagyok benne biztos, hogy ez lehetséges lesz?. Hogy miért? Hát ő folyton úton van Már olyan is előfordult, hogy egyeztettünk egy időpontot, és nem jött el. Vagy mondjuk mást küldött maga helyett, de legalább őt felkészítve, mert az előzőleg küldött kérdéseimet megválaszolva tette ezt. Nem egyszerű a helyzet az biztos.

Sokat gondolkodtam a helyszínt illetően. Végül arra a következtetésre jutottam, hogy az egyik budapesti német nyelvtanfolyam jöhet szóba. Legalább az már biztos volt, hogy milyen nyelvet kell keressek.

Ma már jobb a helyzet ami azt illeti. Már azt is tudom, hogy felesleges a kapkodás, mert majd csak nyáron, vagy nyár végén lesz ebből valami. A lényeg, hogy lesz állítólag valami fejlesztési pályázat aminek a keretein belül szeretne majd a főnököm beiskolázni pár embert tanfolyamra. Addig csak az előkészületeket kell megcsinálnom, utána járni mindennek, és annak is hogy ki az akit esetleg érdekelne egy ilyen cégen belül. Még az is lehet, hogy akkora lesz az érdeklődés, hogy válogatni kell majd az emberek közül. Igazából azt gondolom ez egy igen jó lehetőség, hiszen ha valakinek ez sikerül, akkor kap róla egy képesítést, és ezt mind teljesen ingyen és bérmentve. Egyetlen feltétele hogy bejáron az órára, és hogy sikeres vizsgát tegyen. Hát nem éri meg?